ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Pogled na beskonačnost sa Visočice za 52 učesnika

Visočica je u nedjelju, u svom amfiteatru obezbijedila mjesto za svoja 52 studenata i održala malo predavanje pod nazivom „Uvod u zlatnu jesen“. Nije mnogo odugovlačila sa teorijom, te smo se nakon posjete najljepšem i najjedinstvenijim amfiteatru bacili na praktični dio. Greben tura bila je idealna za šetnju iz jednog vremenskog razdoblja u drugo. Perspektiva nimalo nije bila siva. Nijanse jeseni bile su slobodne i samostalne, nisu dozvolile da su pod vodstvom bilo kakvog dirigenta. Visočica je definitivno sama krojila svoj sklad i tako stvarala nezaboravnu čaroliju, a srčanost i jedinstvenost su njeni temelji.

„Njen je korak kao korak vojske što pobjeđuje. Tako sama u ljepoti mene ne primjećuje. Ja držim se po strani da se ne bi prenula i da ne bi stala ta čarolija“ – Naprosto smo morali posuditi ove riječi od Gibonnija, jer se na bolji način Visočica ne može opisati.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su sa nama uživali u čarima Visočice, usponu na vrh Vito, u beskonačnom pogledu na predivne planine koje se nalaze oko Visočice i jako smo sretni što zajedno sa nama razvijate planinarstvo u Bosni i Hercegovini, što nastojite probuditi želju u budućim generacijama da vole ono naljepše što naša država ima a to su njene prirodne ljepote.

Pratite nas jer u narednom periodu vas vodimo u mnoge predjele Bosne i Hercegovine. VEDROOOOOOOOOOOOOOO!!!!

TOP