ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Treskavica SNOW PATROL – AVANTUR & VEDRO

Avantur dobio tiho obećanje od Treskavice. Kasnije smo saznali da je planina obećala daleki pogled u beskraj koju ona samo vjernim planinarima pruža, ne često, onako malo, po pozivu. Sa 2088 metara visine, Treskavica je najviša sarajevska planina, i samo za 300 metara manja od najvišeg vrha u državi. Kada je vidljivo i vrijeme je sunčano, posjetioci mogu vidjeti sve do Crne Gore i Jadranskog mora.

Pet članova našeg Udruženja se uputilo u 05:00 h iz Zenice da bi se pridružili Avanturu i doživjeli čarobne trenutke tokom uspona na Treskavicu. Snažan vjetar ispod otvorenog vedrog neba nije smetao ekipi od 24 učesnika nego smo uživali u svakom pogledu i divili se zaboravljenoj ljepotici. Ljepota ove planine je nešto što bi svako trebao da osjeti i doživi. Tokom ljeta možete uživati u predivnom pogledu na Veliko jezero i netaknutoj prirodi sa kojom je jezero okruženo dok zimi jezero i sam uspon dobija bijeli sjaj koji dugo ostaje u sjećanju.

VRIJEME POLASKA : 05:00 iz Zenice
RUTA : Turovi – Sustavac – Veliko jezero – Ušljiva vrela – Hercegovačka vrata – Mala Ćaba – Suha Lastva – Turovima
DUŽINA : 24 kilometra
UČESNIKA : 24
VODIČ : Merima Pezić
POMOČNI VODIČ : Muamer Drugovac.

Drago nam je što smo bili dio današnje ekipe i osjetili jačinu Treskavice i svu njenu ljepotu. Snijeg je taj koji nas je držao u koloni i sreći, a zajednički koraci učvrstili. VEDRO do sljedećeg puta. Hvala mnogo Udruženju AVANTUR na predivnoj suboti.

VEDRO Youtube Kanal | Treskavica SNOW PATROL Video – pratite nas na youtube.

TOP