ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Istočno od Zenice sa VEDROM | Zenički Horizonti – Istok

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” iz Zenice poklanja svome gradu projekat “ZENIČKI HORIZONTI”, u čast Dana Zenice, 578 godina od prvog pominjanja Zenice (20. mart 1436. godine) i Dana oslobođenja Zenice, 69 godina od oslobođenja Zenice od fašističkog okupatora (12. april 1945. godine).

 Pozivamo nezaposlene, učenike, studente, radnike, penzionere, rudare, profesore, vozače, nastavnike, sportiste, novinare, fotografe, turističke radnike, doktore i planinare Zenice i zeničkog kraja, ali šire, na učešće u jedinstvenom edukativno-rekreativnom projektu obilaska Zenice sa četiri strane svijeta, duž četiri staze označenih na fotografiji u prilogu.

Itinerer ture:
– ISTOK (zelena) nedjelja, 06. april 2014. godine u 07:15 sa Autobuske stanice Zenica do sela Briznik (Briznik – Čolan – Klopačke Stijene – Kopilo – Hamida = 12 km)

vedro-zenicki-horizonti-istok

“VEDRO” je, zahvaljujući zlatnom sponzoru projekta, “Almy Transport” & “Prevoz putnika Zavidovići”, obezbijedio po jedan autobus od 55 mjesta za učesnike svake ture, u kojem prednost imaju članovi “VEDRA”. Ukoliko ne bude mjesta u njemu, ostali zainteresovani se upućuju na autobus javnog prijevoza ka odredištu, sa čijim terminom polaska je sinhronizovan polazak sponzorskog autobusa.

Cijene karata za autobus javnog prijevoza Zenica – Briznik = 2,50KM

Logističku i pomoć pri organizaciji, pružili su srebreni sponzori projekta, “Pero” doo, “CompExpert” & GoodFood.ba, “RM Company doo”, kopirnica “Labirint”, te Turistička zajednica Zeničko-dobojskog kantona.

Svima im se duboko zahvaljujemo jer su prepoznali kvalitet projekta!

Turistički vodič: Afan Abazović

• Prehrana: Hrana i piće iz vlastitog ruksaka. Ponijeti dovoljno hrane, voća i tekućine za jednodnevni boravak u prirodi (1 do 2 litre vode).

• Oprema: Obuću i odjeću prilagoditi vremenskim uslovima i uslovima kretanja u prirodi (ruksak, gojzerice, slojevita odjeća, vjetrovka, zaštita od kiše, PRESVLAKA!)

• Ocjena za kondicijsku zahtjevnost izleta: L – LAGANO
Lahka tura primjerna svakom planinaru i izletniku, po ukupnom trajanju hoda kraća od 5 sati, isključuje dugotrajne i strme uspone. Visinska razlika je manja od 400 metara.

• Ocjena za tehničku zahtjevnost izleta: N – NEZAHTJEVNO
Trasa omogućuje normalan hod bez upotrebe ruku i tehničkih pomagala

• Povratak: u popodnevnim satima.

Odazivom na izlete, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istim, da prihvata program, da izletima pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa Organizatora i Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši vremenski uslovi, neprohodnost puteva i sl.).

Organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova.

– Realno procijenite svoje mogućnosti i ne krećite na planinarske izlete koje su za Vas zahtjevni.
– Nikada se ne izdvajajte iz grupe, a da prethodno ne obavijestite nekoga.
– Ne ostavljajte smeće u prirodi, ponesite ga sa sobom i u povratku bacite u kontejner.
– Budite strpljivi, ne izazivajte konflikte i njegujte duh solidarnosti i saradnje.
– Slijedite instrukcije organizatora i vodiča. Trudite se da pratite tempo grupe i da se pridržavate planiranih pauza.

 

Rezevišite mjesto za izlet preko naše facebook stranice – Kontakt porukom | KLIK

TOP