ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

RTV Zenica & VEDRO | Udruženim snagama ka razvijaju planinarskog turizama u Zenici i BiH

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO kao jedan od svojih ciljeva ima i promovisanje planinarskog turizma u Bosni i Hercegovini. VEDRO je kroz svoju kratku, ali veoma bogatu historiju imalo čast da surađuje s mnogim drugim udruženjima, kao i medijima, s zajedničkim ciljem promovisanja, jačanja i omasovljavanja planinarstva i planinarskog turizma.

Nakon radija Zenit, sada nam je čast predstaviti i našeg novog medijskog partnera, Radio-Televiziju Zenica. U sklopu njihove emisije Popodne s Vama, možete očekivati ekskluzivne video klipove s naših izleta.

Ideja o suradnji nastala je nakon gostovanja naše ekipe u istoimenoj emisiji Popodne s Vama, koju uređuje Alma Huskić dok emisiju vodi mlada novinarka i svima nama poznata Melisa Delić. Tokom emisije, gledaoci ispred malih ekrana imali su priliku gledati klipove s naših uspona koje smo realizovali u proteklom vremenu a to su uspon na Biokovo i nezoboravni doživljaj na najvećem vrhu Slovenije, Triglavu. Nakon odlično realizovane emisije, u saradnji sa RTVZE odlučili smo da se ova predivna ideja nastavi tako da će naše Udruženje i u narednim izletima slati svoj video materijal zeničkoj medijskoj i tv kući na raspolaganje. Pošto nam je razvijanje planinarstva i sportskog turizma primarni cilj, ovo je jedan od načina da se još bolje i kvalitetnije posvetimo onima koji sjede iza malih ekrana i pokažemo im kako Zenica ima predivnu prirodu u svojoj okolini a naravno i cijela Bosna i Hercegovina.

RTV Zenica i VEDRO imaju velike planove u budućnosti. Također, ovu priliku iskorištavamo da se zahvalimo RTV Zenici za interesovanje o suradnji, o kojoj najviše članovi našeg Udruženja a naravno i svi ljubitelji planinarstva i sportskog turizma dobijaju jer je ovo jedan od načina preko kojeg se dolazi do mlađe i starije generacije koja nije imala kontakta sa prirodom do sada, a potrebno je da se afirmiše i učini onaj prvi korak koji je za mnoge i najteži.

VEDROOOOOOOOOOOOOO

TOP