ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Izvještaj sa Vanredne skupštine

Da bi ispravno postupili prema članovima Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO iz Zenice koji nisu uspjeli izdvojiti svoje slobodno vrijeme i podržati Vanrednu skupštinu Udruženja, ovim putem ih obavještavamo o odlukama skupštine, o izabranim novim članovima upravnog odbora, izabranim predsjednikom skupštine i svim ostalim odlukama.

Na osnovu člana 7. Statuta Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro” u Zenici, upravni odbor Udruženja, sazivao je prvu vanrednu sjednicu skupštine Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro” iz Zenice. Vanredna skupština Udruženja održana je 08.12.2015. godine (utorak) u 18:00h u amfiteatru Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici ( Zgrada Mašinskog fakulteta, adresa Fakultetska 1 u Zenici, sala broj 3202). Na Vanrednoj skupštini prisustvovalo je na početku 53 člana dok je cijelu skupštinu podržao 41 član.

Dnevni red Skupštine

Skupštinu otvara Predsjednik skupštine Senad Čaušević u 18:00

Po odluci upravnog odbora Udruženja predložene su sljedeće osobe za radna tijela:

 • Predsjednik Skupštine : Senad Čaušević
 • Verifikaciona komisija : Aldijana Salić
 • Zapisničari : Adisa Salić i Iva Pravdić
 • Ovjerivači skupštine : Emir Omić i Almir Bajraktarević.

Na Vanrednoj skupštini, večinskim glasanjem usvojen je sastav Skupštine i kvorum za punovažno odlučivanje. Nakon toga glasanjem je usvojen pravilnik Poslovnika o radu Skupštine, Izvještaj o radu Upravnog odbora za 2015. godinu i finansijski izvještaj za 2015. godinu. Svi članovi su tokom pauze mogli uživati u fenomenalnom videu sa  XVII Memorijalnog pohoda na Bjelašnici koji je montiran i snimljen od strane članova udruženja.

 • Prijedlog izmjene i dopune Statuta Udruženja

U članu 2, stvaka 4, navodi se da je sjedište Udruženja na adresi: Zukići 22, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina. Novo sjedište udruženja je Jalijski put broj 5 ( zgrada UMCOR-a ) Dom Mladih, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina.

U članu 9, stavka 2 navodi se da: “ Upravni odbor čini 5 (pet) članova: Predsjednik Udruženja, Potpredsjednik Udruženja, Sekretar Udruženja, Glasnogovornik (PR) Udruženja i 1 (jedan) član Skupštine.“ Predviđena izmjena glasi: „ Upravni odbor čini 5 (pet) članova: Predsjednik Udruženja, Potpredsjednik Udruženja, Sekretar Udruženja i dva člana Skupštine.“

Oba prijedloga su usvojena jednoglasno.

 • Prezentacija izvještaja o realiziranim aktivnostima Udruženja za 2015.godinu, prezentacija VEDRO EXTREME i Projektnog Tima Udruženja i predstavljanje plana aktivnosti za 2016. godinu

VD Predsjednik Udruženja Amel Selimović se obraća prisutnim i govori koje to izlete učesnici mogu očekivati u 2016. godini. Bolje nas upoznaje sa aktivnostima Upravnog odbora Udruženja, aktivnostima rada organa Udruženja , u koje se ubrajaju VEDRO EXTREME i Projektni tim. Nakon ovog izlaganja, kroz video, je predstvaljenja saradnja i projekat sa Sporterom.

 • Kandidatura za nova 2 člana Upravnog odbora

VEDRO je posljednih nekoliko mjeseci djelovala bez dva člana upravnog odbora. Razlog tome su ostavke dva člana u aprilu mjesecu. Upravni odbor je odlučio da nastavi sa radom Udruženja i u međuvremenu pronađe adekvatne osobe koje će svojim doprinosom poboljšati rad a i uklopiti se u trenutni koji je postignut. Od svih osoba dvije osobe su se najviše isticale i pridobile povjerenje od ostatka Upravnog odbora.

 • Prezentacija kandidata za članove Upravnog odbora

Navedeni kandidati su Alma Durmiš, koja je od završetka redovne skupštine u aprilu mjesecu, preuzela funkciju privremenog knjigovođe, budući da niko od članova Upravnog odbora nema iskustva u toj oblasti. Druga kandidatkinja je Šemsa Gačić koja se pokazala kao odličan projekt menađer. Članovi Udruženja su bili upitani da li se neko želi kandidovati za člana Upravnog odbora. Na ponuđenu opciju niko se nije javio.

 • Prezentacija novog Udruženja – Prednosti novog sastava Upravnog odbora u odnosu na stari sastav

Haris Adilović predstavlja sve osobe koje su dio VEDRO EXTREME i Projektnog tima, tima koji odvaja svoje vrijeme kako bi VEDRO bilo što uspješnije, tj kako bi ostvarilo svoje ciljeve.

 • Izbor novih članova Upravnog odbora (glasanje)

Jednoglasno su Alma Durmiš i Šemsa Gačić postale nove članice Upravnog odbora Udruženja.

 • Izbor novih funkcija u Upravnom odboru Udruženja

Zahvaljujujući izmjenama Upravnog odbora, odlučili smo da napravimo i novu raspodjelu funkcija u Upravnom odboru, pa predlažemo sljedeće:

 1. Amel Selimović – Predsjednik Udruženja
 2. Haris Adilović – Potpresjednik Udruženja
 3. Alma Durmiš – Sekretar Udruženja
 4. Aleksandra Domuz – Referent za statistiku
 5. Šemsa Gačić – Projektni menadžer.
 • Prijedlog Upravnog odbora za Skupštinu

Prijedlog broj 1 : Zbog veoma bliskog susreta sa Izbornom Skupštinom koja bi trebala biti u januaru 2016 godine, Upravni odbor Udruženja predlaže da ova skupština ujedno bude i izborna i kao takva da se izglasa pa da se Upravni odbor zajedno sa Predsjenikom skupštine može posvetiti u skorijoj budućnosti redovnoj skupštini Udruženja koja je planirana početkom 2017. godine. Na ovaj način se glasalo: 28 je bilo za, 2 protiv, a 1 suzdržano.

Prijedlog broj 2 : Da redovna Skupština Udruženja uvijek bude početkom januara mjeseca, najdalje do početka februara i da se držimo tog pravila. Obaveza Predjsednika Skupštine je da sazove redovnu skupštinu u ovom terminu kako smo i dogovorili. Ovaj prijedlog je usvojen jednoglasno.

 • Razno – Odgovori koji su potrebni članovima Udruženja, eventualne diskusije ili neke druge stvari.

Predsjednik Udruženja predlaže da član Ivica Arapović u narednom periodu preuzme ulogu predsjednika skupštine. Počastvovan ovom odlukom gosp.Ivica ovo prihvata i prijedlog se usvaja jednoglasno.

Skupština je završila u 21:00h

Zahvaljujemo se svim članovima koji su prisustvovali skupštini i koji podržavaju naš rad. U budućnosti još mnogo možete očekivati od Udruženja za razvoj planinarstva i sportskog turizma VEDRO iz Zenice jer pipremamo mnoge aktivnosti za sve naše članove. Hvala Vam i budite dio naše kolone.

Upravni odbor Udruženja planinara VEDRO

TOP