ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

VEDRO upriličilo predstavljanje „Prve zeničke ekspedicije na Mont Blanc“

Udruženje za podršku i razvoj planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” za svoje članove i zainteresirane građane, u utorak navečer, 09.09.2014. godine, upriličilo je još jedno zanimljivo druženje, u ciklusu edukativnih sadržaja u vezi sa planinarenjem.

Ovaj put, pred punim amfiteatrom Politehničkog fakulteta u Zenici, organizirano je predstavljanje „Prve zeničke ekspedicije na Mont Blanc ‘Imamo mali san, zove se Zenica- Mont Blanc'“. Prezentaciju su otvorili članovi Upravnog odbora Udruženja, Alexandra Domuz i Haris Adilović, pozdravivši sve prisutne, da bi potom svi prisutni, na dostojan način, odali počast petorici nastradalih rudara rudnika Raspotočje.

Upriličeno je i prikazivanje polusatnog dokumentarnog filma “Imamo mali san zove se Zenica-Mont Blanc”, tokom kojeg su prisutni u amfiteatru mogli vidjeti djelić onog što su tokom ekspedicije doživjeli Sukejna Čaplja, Sanjin Smriko, Ermin Skender, Semir Šatorović, Almir Medanović i Muhammed Čaplja.

Nakon filma, posjetiocima su se obratili učesnici ekspedicije, te su odgovarali na njihova pitanja i pričali o impresijama i angedotama sa uspona na najviši vrh Zapadne Evrope.

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ će i ubuduće nastaviti organizirati edukativna druženja, te svojim članovima i drugim zainteresiranim predstavljati zanimljive ličnosti iz svijeta planinarstva.

Autor : Alexandra Domuz

TOP