ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Odred izviđača “LISAC” iz Zenice

Odred izviđaća Lisac, nekad poznat pod nazivom OI “Vladimir Nazor” je osnovan 1959. godini u istoimenoj Osnovnoj školi. Na prvoj poslijeratnoj skupštini koja je održana 1997. godine mijenja se naziv odreda u trenutni. OI “Lisac” broji oko 150 djece, 8 aktivnih predvodnika i 6 aktivnih vodnika koji su raspoređeni u četiri čete/škole.

Uži štab članova koji imaju 20 godina i više čine osam ljudi a širi štab čini oko 20 vodnika, predvodnika, načelnika četa i studenata koji aktivno sudjeluju u svim aktivnostima i akcijama odreda.

Prethodnih godina su napravili dva takmičenja pod nazivom “Zimski tečaj metodike rada” na Smetovima u trajanju od pet dana, školovali su pet novih načelnika i pet novih predvodnika, pravili aktivnosti poput “Sportskog dana” i “Pčelarstva” za djecu i mlade…

U planu odreda je poboljšati metodike i tehnike rada predvodnika, vodnika i načelnika kroz različite seminare, sastanke i aktivnosti te napraviti širok dijapazon sportsko – izviđačkih aktivnosti za djecu i mlade.

Rad OI Lisac iz Zenice možete pratiti preko njihove oficijalne facebook stranice (klik na link) : Odred izviđača “Lisac” Zenica

TOP