ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

PD Prijatelji Prirode, PD Bobovac & VEDRO na Tajanu

Naši članovi su iskoristili maksimalno vikend, koji je bio ispred njih tako da ni nedjelja nije bila bez druženja i planinarenja. Ukupno 29 planinara iz Zenice pod zastavom Vedra je učestvovalo u pohodu koji su organizovali PD Prijatelji Prirode iz Sarajeva i PD Bobovac iz Kaknja. Oko 120 učesnika kružnu turu u dužini 14.35 km su prešli za 6 h sa pauzama.

Nadmorska visina Ponijera je oko 1000 metara i prekrasno je odmaralište za sve ljubitelje prirode. Postoje četiri puta od Kaknja kojima možemo doći na Ponijere. Jedan je preko Kraljeve Sutjeske, drugi preko kotline rijeke Ribnice, treći uz Malu rijeku preko Jehica a četvrti najkraći negdje oko 20 km od Kaknja uz rijeku Zgošću preko Tršća i Paočina. Svaku stazu iskorištavaju planinari i vikendom obilaze staze i uživaju u prelijepim šumama i pogledima koje ovaj kraj pruža.

Zahvaljujemo se PD Prijateljima Prirode i PD Bobovcu na prelijepom druženju i nadamo se da će ovaj izlet biti samo uvod za druženje i da će biti još mnogo zajedničkih izleta zahvaljujući kojima planinarenje u našoj državi dobija jedno pozitivno svjetlo, pa u budućnosti možemo očekivati ogroman turistički rast i razvoj turizma u našoj državi koja je jako bogata prirodom.

TOP