ZABORAVILI STE VAŠE PODATKE?

Deseti jednodnevni izlet na sarajevski Trebević

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice uspješno je ovog vikenda okončalo svoj jubilarni, deseti izlet, na sarajevskog ljepotana – Trebević.

Preko osamdeset Zeničanki i Zeničana, po teškom, blatnjavom i skliskom terenu, uspjelo je osvojiti Sofu, vrh Trebevića, na 1627 m n/v. Iako je magla pratila grupu tokom cijelog toka uspona, isti je savladan bez poteškoća, maršrutom Brus – Dobre vode – Austrougarski artiljerijski položaji – Grebenom do vrha – vrh Sofa – šumskom stazom – Dobre vode – Brus, ukupne dužine oko 15km, trajanja oko 5 sati hoda.

Nakon osvojenog Trebevića, grupa je posjetila planinarski dom „Napredak“, gdje ih je dočekao topao planinski čaj.

Zbog magle, koja je „pala do pola Sarajeva“, učesnici su, nažalost, bili uskraćeni za prelijepi pogled na glavni grad domovine.

Pored članova Udruženja planinara „VEDRO“, učešće u izletu su uzeli članovi zeničkih planinarskih društava „Mladost“, „Tvrtkovac“, „Poštar“ i „Tajan-Lisac“, te članovi sarajevskog Udruženja „Avantur“.

„Današnja tura bila je veoma interesantna i prilično lagana, iako nas je cijelim putem pratila magla, ali je to davalo dodatni mističan ton prelijepoj prirodi koja nas je okruživala. Nažalost, nisam uspio vidjeti Sarajevo, ali čim proljepota, dolazim sa porodicom ovdje. Hvala ‘VEDRU’ na fenomenalno organizovanom izletu, najboljem do sada.“, izjavio je učesnik izleta, Almir Bajraktarević iz Zenice.

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ iz Zenice se zahvaljuje svim učesnicima na sjajnoj atmosferi i uspješnoj saradnji tokom izleta, te najavljuje nove aktivnosti u narednom periodu, poput Omladinskog planinarskog uspona na vrh Bjelašnice – Opservatorij 2067, „VEDRO Night“ i druge, koje drže u tajnosti.

TOP